WELKOM OP ONZE WEBSITE !

Dit is de officiële website van de Belgische schaakvereniging voor personen met een visuele beperking.

Wij, het bestuur, zijn dan ook zeer verheugd om jullie de BSFVG website te kunnen aanbieden sinds begin 2017.

Komende evenementen

ONK van 8 tot 11 februari.

Van 8 tot 11 februari gaat te Nunspeet in Nederland het Open Nederlands Kampioenschap voor blinden en slechtzienden door. Er zullen zich daar ook enkele Belgen onder het deemnemersveld bevinden. Meer info hierover en de deelnemerslijst vind je op hun site: www.nsvg.nl

Zes Landen Tornooi van 1 tot 5 maart

Van 1 tot 5 maart gaat te Ermelo in Nederland het tweejaarlijkse Zes Landen Tornooi voor de 24ste keer door. De deelnemende landen zijn: Nederland, België, Frankrijk, duitsland, Zwitserland en Engeland. Voor België spelen mee: Marc Van Gysel, Piet Devos, Ava Vandekerckhove, Serge Daenen en Herman Jennen. Hierover zal binnenkort meer info op de Nederlandse site te vinden zijn. www.nsvg.nl

Voorbije evenementen

Jullie zijn het niet vergeten:6 januari 2018 ons Nieuwjaarstornooi met Apero van de Drie Koningen!

Op zaterdag 6 januari ging ons reeds goed gekende Nieuwjaarstornooi voor de 14de keer door te Gent. Dankzij jullie talrijke opkomst en met 18 deelnemende spelers aan het tornooi mochten we van een zeer geslaagde activiteit spreken. Er werd gespeeld in 5 ronden met 30 minuten KO per speler. Het tornooi werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem in 1 groep waarbinnen 3 categoriën werden onderscheiden. Ook het cullinaire gedeelte liet niets te wensen over. Iedereen kon genieten van een bijzondere aperitief met hapjes en een overheerlijke 'coq au vin' gevolgd door een dessert. Na afloop en bekendmaking van de resultaten kon nog van een receptie met broodjes genoten worden, zodat iedereen met een goed gevoel naar huis keerde en hiermee het schaakseizoen een goede aftrap gaf!

De gelauwerden voor die dag waren in groep A Hugo Roman, in groep B William Verleye en in groep C André Delrue. Proficiat!

25ste Internationaal Open Rapid in Bozen (Bolzano) Italië.

Van 23 tot 26 november ging in Bozen (Bolzano) het 25ste Internationale Open Rapid schaaktornooi door. Er werden 8 ronden gespeeld waarbij iedere speler een uur bedenktijd heeft. Alex Geerinck die reeds enkele jaren deelneemt aan dit tornooi zette een zeer verdienstelijk resultaat neer. Met 4 op 8 punten behaalde hij een mooie 14de plaats op 26 deelnemers uit 5 landen. Dat het een sterk bezet tornooi mag genoemd worden blijkt uit de eerste vijf spelers van het eindklassement. 1. Alexander Schneider, Deutschland, 7,5 Punkte, Buchholz: 39,5 2. Mirko Eichstaedt, Deutschland, 7 Punkte, Buchholz: 37,5 3. Oliver Müller, Deutschland, 6,5 Punkte, Buchholz: 40,0 4. Herbert Großrubatscher, Italien, 5 Punkte, Buchholz: 35,0 5. Harmut Kauzky, Österreich, 4,5 Punkte, Buchholz: 41,5

Het eindklassement van het OBK 2017.

Het 24ste OBK werd van 1 tot en met 5 november gespeeld in Hotel Sabot d’Or te Blankenberge. Wij mochten ons wederom verheugen op een zeer comfortabele accomodatie, een uitstekende keuken en een zeer rustige schaakzaal.

Het tornooi verliep zeer sportief en werd geleid door Hugo Roman met ondersteuning van Marc en Herman. Aangezien we met 15 deelnemers aan de start kwamen, werd er beslist om in 2 groepen te spelen. In groep A werd er met 8 spelers gespeeld en in groep B met 7 spelers, waardoor daar iedere ronde een speler vrij had en voor die ronde direct een punt bekwam.

Bij het eindklassement werd volgende scheiding toegepast bij gelijkheid van punten. Eerst het onderling resultaat, dan de optelling van de vermenigvuldiging van de score van je tegenstanders met je resultaat tegen die spelers en tenslotte wint diegene met de laagste elo-rating.

Hieronder volgt het eindklassement in groep A en B. De individuele resultaten kan je hiernaast downloaden.

Groep A.

1. Herman Jennen (BE) 6,5/7

2. Didier Dalschaert (BE) 6

3. Marc Van Gysel (BE) 4,5

4. Serge Daenen (BE) 4,5

5. Sonja Van Der Voorde (BE) 3,5

6. Francky Van Onacker (BE) 2

7. Alex Geerinck (BE) 1

8. Pierre Le Bouill (FR) 0

Groep B

1. Bernard Duthoit (FR) 6,5/7

2. Nénad Antonic (FR) 6

3. Jeroen Ploeger (NL) 4,5

4. Voldi Gailans (GB) 4

5. Régis Gerbaux (FR) 3

6. Cathérine Farthouat (FR) 2,5

7. Didier Dubois (BE) 1,5

Deze site is nog in ontwikkeling. De agenda is up-to-date en wordt regelmatig bijgewerkt. Veel leesplezier.